maanantai 26. maaliskuuta 2012

Vintagekansia ja matkalaukku

Nyt sitten hieman erilaista askartelua vintageen liittyen. Embossausta, kohokuvioita sizzixin laitteella ja laatikoitten kansia sekä vaarin vihreä matkalaukku.
Matkalaukku on tarkoitettu korun lahjarasiaksi ja katsotaan nyt kenen korun matkaan se päätyy. Laatikoitten kansikoristeet ovat aika kookkaita ja pitänee miettiä mihin nekin päätyvät..

Mutta nyt ensin esittelen vintageaiheisia kansien koristeita.


Kohokuvioitu Jäinen myrkky ( poison) kansi,johon värit ovat sekoiteltu erilaisista musteista painemalla tuohon kuvaan. Kuin vanha metallilaatta, jossa jäätä on saatu pintaan hileliimalla sivelemällä. Hileliiman erikoisuutena huomasin, että musteet tulevat osittain esiin maalatumman näköisinä eli tässäkin kohtaa tuo osittainen hileliimaus palveli hyvin.

 Tämä Vihertävä myrkkykansi on saanut pintaansa auringon kultaa tuonne alalaitaan kultamusteesta. Kultaus näkyy hyvin valon taittuessa kuvasta. Tässäkin oli tarkoitus pahvilaatasta tehdä vanhan metallilaatan näköinen, jossa on jo todellista iän patinaa.

Leimasin tekniikalla Perhosen kosketus ja Tim Holtzin hieman hunajan sävyisellä musteella leimasimella painettu kuvio. Kuvion olen sitten embossannut hieman ruosteen värisellä jauheella ja kohottanut osittain. Muutama leima lisää ja valkoinen pohja punertavilla ja mustalla musteella vanhennettu.Pahvin reunat olen hangannut puupalikalla hieman kuluneiksi.


Pahvinpalan ruskea puoli on kokuvioitu ja vanhennettu erilaisilla musteilla. Lopuksi kuva on kostutettu kokonaan sprayjaamalla vedellä ja kuvan on annettu kuivua ihan normaalisti ajan kanssa. Kuvan kuivuttua alanurkan hämähäkinseitti on saanut kastepisaroita hileliimalla ja jäykällä siveltimellä varovasti sivellen. 
Noitien yö on todella iäkkään näköinen.

VAARIN VANHA MATKALAUKKU:

Matkalaukun materiaali peruspahvia ja pinta "maalattu" vedenkestävällä musteella vanhaksi.Hieman kulmissa mustaa mustetta iän patinaa lisäämässä.Pienet "naulat " matkalaukun ulkoreunojen nurkissa on pahvipyörylöistä tehtyjä.

Matkalaukussa on Vaarin matkoista kertovia kuvia ja postileimoja. Postileimat on tehty kukka-aiheisista leimasimista soveltaen ja osa teipillä peittäen ;) Kultaa ja punaista ;) osoitelipuke on korujen myyntiin tarkoitettu pieni lipuke,joka oli valmiiksi osoitelipukkeen näköinen.

Kyllä! On se ihka oikean matkalaukun pienoismalli ja se todellakin aukeaa, kyllä sinne koru mahtuu... matkustamaan johonkin teidän kodeistanne...näitä aion tehdä lisää erilaisilla kuvioilla ja malleilla.......

1 kommentti:

  1. Kivoja ovat vaikka huijasit luulemaan et toi matkalaukku olisi ollut isokin :) niin ne kuvat vaan valehtelee..

    VastaaPoista